referenties

Veiligheidsstudie in 500 kantoren


Veiligheidsstudie in 500 kantoren

Financiƫle instelling

Deze klant in de banksector contacteerde ons om een veiligheidsstudie uit te voeren en dit in al hun kantoren. Er werden security audits uitgevoerd in circa 500 vestigingen.

 

De klant was op zoek naar een onafhankelijke partner die hun audittool op kritische doch gestandaardiseerde wijze zou toepassen. Opzet was de conformiteit van ieder kantoor met de veiligheidsrichtlijnen van de groep te evalueren. Een team van security consultants werd samengesteld en vooreerst opgeleid om een uniforme werkwijze te verzekeren.

 

Met een doorlooptijd van 5 maanden werden de verschillende kantoren geauditeerd. De beveiliging die gecontroleerd werd, had betrekking op het kassasysteem, bouwkundige beveiliging, elektronische maatregelen (camerabewaking, inbraakdetectie, toegangscontrole) en brandbeveiliging. Het security awareness van de kantoorhouders werd door de auditors geëvalueerd bovenop de standaard vragenlijst. Voor iedere locatie werd een samenvattend rapport afgeleverd en een attest indien de verplichtingen gerespecteerd werden. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindrapport waarin een globaal overzicht van de belangrijkste bevindingen werd gegeven aan de klant, gepaard gaand met verschillende aanbevelingen. Hierdoor werd het veiligheidslandschap van de klant in beeld gebracht en werd hij in staat gesteld om de nodige maatregelen te prioriteren.  

 


Heeft u nog vragen over ons dienstenaanbod?